Algemeen en Particulier

Ongeveer 99% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Als jij, je partner, je kinderen of je huisdieren schade toebrengen aan anderen en hiervoor aansprakelijk worden gesteld, kun je aanspraak maken op deze verzekering. Zowel letselschade, als schade aan zaken van onder de dekking. De geneeskundige kosten van de behandeling en het product kunnen worden vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. Niet verzekerd zijn onder andere: schade veroorzaakt tijdens het uitoefenen van een bedrijf of beroep, schade veroorzaakt met een auto, motor of brommer en opzettelijk veroorzaakte schade. Het maximum verzekerd bedrag van deze verzekering kan variëren van 1 tot 2,5 miljoen euro per gebeurtenis.

Voor de ondernemers

ZZP aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade opgelopen aan zaken en/of personen. Voor ZZP’ers is het van belang een gepaste verzekering af te sluiten, zoals een aansprakelijkheidsverzekering ZZP van Beter Verzekeren, om zo risico’s van het vak en kans op faillissement te verkleinen. Hieronder volgen nog meer voorbeelden:

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade toe die jij toebrengt aan personen of goederen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je een vaas van een klant op locatie omstoot. Dit ongeval kan dan met deze verzekering gedekt worden.
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die een opdrachtgever oploopt door bijvoorbeeld een verkeerde tekst die jij hebt aangeleverd. Als de klant daardoor schade lijdt, kan beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekking in bieden. Je kunt het in je algemene voorwaarden al opnemen, dat je deze verzekering hebt en het uitsluit. Het vergoedt dus de financiële gevolgen door fouten tijdens en van het werk.
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt schade bij arbeidsongeschiktheid . Het dekt het je inkomen, want als ondernemer heb je geen recht op de ziektewet. Door middel van deze verzekering kun je ervoor zorgen dat je een deel inkomen wat je zou missen, zou kunnen krijgen en zo verder zou kunnen leven. Vaak wordt dit gezien als dure verzekering, dat is het ook, maar je kunt zelf vaak bepalen met de verzekeraar tot welk bedrag je verzekert wilt zijn. Dit hoeft dus geen hoog bedrag te zijn als je geen hele hoge vaste lasten hebt.