Alle cryptovaluta in de digitale beurzen zijn erg actief de laatste jaren. Zo zijn er meer mensen die handelen hierin en stijgt de totale vermogen van de markt enorm. Velen hebben het vaak gehoord, maar weten nog steeds niet hoe het precies werkt. Daar gaan we met deze artikel verandering in brengen. Als jij dit leest weet jij vanaf nu hoe het werkt!

Wat is het?

Cryptomunt is een andere benaming voor digitaal geld. Dit bestaat uit een reeks van unieke cijfers en getallen. Het werkt door de Blockchain technologie. Deze digitale munt met deze codes staat op een groot netwerk van computers, die cryptografische rekensommen uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat de digitale munt onveranderlijk en veilig opgeborgen blijft in de desbetreffende netwerk. Deze valuta is weer beveiligd met een wachtwoord die enkel de beheerder heeft. Zo is het erg moeilijk om hier inzicht over te hebben. De 2 bekendste munten van alle cryptovaluta zijn de Bitcoin en Ether.

Hoe betaal je ermee?

Alle cryptovaluta kunnen eenvoudig gebruikt worden om betalingen te verrichten. Dit wordt gedaan via een betaalprogramma op internet of via een mobiele applicatie. De valuta wordt bewaard in een digitale portemonnee, wat ook weer via internet of via een app kan. Met deze wallet is het mogelijk om geld te ontvangen of over te maken. Tijdens een betaling is enkel de public key nodig, dit is het adres welisware. Je hoeft deze key alleen maar in te voeren met het aantal munten die je wil invoeren. Vervolgens is het de kwestie om op één knop te klikken om zo de transactie te voltooien. Steeds meer winkels en webshops bieden dan ook de mogelijkheid aan om met de crypto eenheid te gaan betalen. Dit wordt dan ook echt de toekomst in de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *