Een appartement kopen Groningen is iets wat steeds meer mensen willen. Niet voor niets natuurlijk want Groningen is een bruisende stad en niet alleen voor jongeren en studenten, maar ook voor ouderen. De stad Groningen voelt nog steeds aan als een dorp, maar is wel voorzien van alle gemakken. Je kunt er goed winkelen, een restaurant of café bezoeken en tot laat in de nacht uitgaan. Maar de huizenmarkt is op dit moment niet meer te volgen. Een appartement is nog maar net te koop aangeboden of er zijn al zoveel mensen die het appartement willen komen bezichtigen dat het geen zin meer heeft om je daarbij aan te sluiten tenzij je een grote zak geld meebrengt. Of het nu om een huis gaat of om een appartement, de vraagprijs wordt steevast overboden. Leuk voor de verkoper maar verschrikkelijk lastig voor een koper!

Een appartement kopen Groningen is ingewikkelder dan een huis kopen

Een appartement kopen Groningen is net iets ingewikkelder dan het kopen van een huis. Dat komt omdat je bij een appartement kopen Groningen een deel koopt van een heel appartement. Elke bewoner die een appartement heeft gekocht is mede-eigenaar van het gebouw. Er zijn ruimtes in dat appartement die beschikbaar (moeten) zijn voor alle bewoners. Het onderhoud en reparaties van bepaalde ruimtes moeten worden betaald door alle bewoners samen. Het is wettelijk verplicht dat appartementseigenaren een VvE vormen waarvan elke eigenaar direct lid wordt. De VvE moet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Alle eigenaren samen zijn verantwoordelijk voor het gebouw en dus ook voor het onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten. Denk hierbij aan dak, gevel, draagmuren, ramen, kelder, het trappenhuis en de lift. Er moet een splitsingsreglement zijn waarin staat wie verantwoordelijk is voor welk deel van het appartement.

Een aankoopmakelaar biedt uitkomst bij het kopen van een appartement

Een appartement kopen Groningen kun je het beste samen doen met een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan je op meerdere gebieden bijstaan. Wanneer je voor een appartement kopen Groningen op zoek gaat naar een geschikt appartement kun je dit samen doen met een aankoopmakelaar. Een makelaarskantoor is één van de eerste die weet wanneer een huis of appartement wordt verkocht en dat weet de aankoopmakelaar van dat makelaarskantoor dan ook direct. Hiervan kun je voordeel hebben. Je kunt ook een zoekopdracht geven aan de aankoopmakelaar. Dan gaat deze voor jou gericht op zoek naar een appartement in de regio die je hebt aangegeven. De aankoopmakelaar zal daarbij zoeken naar appartementen die zoveel mogelijk voldoen aan jouw wensen. Naast het gericht zoeken kan de aankoopmakelaar je ook bijstaan als je een appartement op het oog hebt.

Wat mag je verwachten van een aankoopmakelaar

Schakel je een aankoopmakelaar in bij een appartement kopen Groningen dan zal deze je veel werk uit handen nemen zoals:

·         Het gericht zoeken naar een appartement

·         Het analyseren (onder de loep nemen) van het (gevonden) appartement

·         Samen met jou naar de bezichtiging gaan

·         De bouwtechnische staat beoordelen

·         De juridische stukken nakijken

·         Een biedingsstrategie voorstellen

·         Je ondersteunen bij de onderhandelingen en deze onderhandelingen ook voeren

·         De koopovereenkomst nakijken

·         Het beantwoorden van alle vragen die je hebt tijdens het traject

·         Het inspecteren van het appartement bij oplevering

De aankoopmakelaar zal de splitsingsakte, het huishoudelijke reglement en de notulen van de VvE doorlezen. Vooral of de VvE achterstand heeft van het meerjarenonderhoudsplan en bekeken wordt of er voldoende geld in kas is voor onderhoud. Wanneer de vorige bewoners hun servicekosten niet (volledig) hebben betaald kun jij hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.

Een appartement kopen Groningen doe je samen met Namaco Groningen voor het beste resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *