Krediet

Ben je van plan om een persoonlijke lening af te sluiten? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten voordat je hieraan begint. Het is natuurlijk niet zomaar iets, waardoor het slim is om je goed voor te bereiden. Echter is dat geen probleem met de tips die wij je vandaag gaan geven. Zo heb je al snel een geschikte persoonlijke rekening afgesloten. Benieuwd waar we het over hebben? Lees dan zeker eens verder.

persoonlijke lening

Vergeet dit niet alvorens je een lening afsluit

Uiteraard wil je ten eerste nooit vergeten dat een lening niet gratis is. Het geld wat je leent moet je terugbetalen, dat weet je wel. Maar daar komt ook nog een rentepercentage bovenop. Zo kan het terugbetaalde bedrag uiteindelijk verder oplopen en aanzienlijk meer zijn dan wat je geleend hebt. Vergeet dit niet, en besef je dat een aanschaf met eigen geld dus altijd beter is. 

Toch kun je best verantwoord lenen. Denk dan ten eerste aan de looptijd. Een goede tip hierbij is dat je kijkt naar je aankoop, en je hier de looptijd op aanpast. Je ziet het namelijk vaak met auto’s. Dat je er een aanschaft en na een jaar of acht weer verkoopt. Zorg dan dat je looptijd niet langer is dan acht jaar, omdat je anders je auto nog aan het afbetalen bent terwijl je al een nieuwe hebt. Daarnaast wil je altijd verschillende leningen met elkaar vergelijken, om zo tot het laagste rentepercentage te komen.

Geld lenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *