Beleggen

Klaar voor 2022 en wil je starten met goede financiële keuzes die jouw leven beter maken? Hieronder vind je de 5 beste financiële keuzes voor 2022 en lange termijn. Wanneer je deze keuzes consequent blijft maken, zal jouw leven beduidend beter worden op financieel vlak. En waarom niet: hoe fijn is het om meer ademruimte te hebben. Word financieel vrij en geniet! 

1. Lange termijn beleggen

De beste financiële keuze voor 2022 en lange termijn is het beginnen met beleggen. Niet zomaar beleggen, maar succesvol lange termijn beleggen. Dit is mogelijk. Beleggen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kan nu eenvoudig en snel risicospreiding aanbrengen en daardoor financieel vrij worden. 

Beleggen is altijd de beste financiële keuze die je kan maken. Het is dé manier om financieel vrij te worden. Om geld voor jou te laten werken, zodat jij kan genieten van het leven. En zeker, in het begin lijkt het langzaam te gaan. Maar wie consequent volhoudt, zal op de lange termijn rijk worden. En dat zonder te werken. 

Wil je meer weten? Ga naar de beleggerswebsite Happy Investors. Daar vind je gratis cursussen voor succesvol lange termijn beleggen. 

2. Schulden aflossen

De tweede beste financiële keuze is het aflossen van schulden (als je die hebt). Eerst schuldenvrij worden is goed voor jouw financiële én mentale gezondheid. Ja, dit weet je zelf ook wel. En ja, het is lastig. Maar los je schulden zo snel mogelijk af zodat je een financieel vrijer leven kan leiden. 

3. Vaste lasten verlagen

Zodra je succesvol aan het beleggen bent, wordt het tijd om je vaste lasten te verlagen. Vaste lasten verlagen is een laagdrempelige manier van geld investeren. Het is niet de beste financiële keuze, maar wel een goede. Immers, hoe lager jouw maandelijkse kosten, hoe meer geld je maandelijks overhoudt. Dit geeft luxe: of je gaat minder werken, ofwel je gaat meer beleggen om geld voor je te laten werken. Met deze 11 stappen kan je sowieso je vaste lasten verlagen.

4. Investeren in duurzaam huis

Je woning verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu. Ook je portemonnee wordt er beter van. Hedendaags heb je interessante keuzes zoals het investeren in zonnepanelen, warmtepompen en isolatie. Deze financiële keuze kost je eenmalig geld, maar na enkele jaren is het bedrag terugverdient. En vanaf dat moment heb je minder (energie) kosten. 

5. Minder geld uitgeven

Een laatste beste financiële keuze voor 2022 is het uitgeven van minder geld. Dit is de beste besparing die je kan doen. Geld besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Richt je gewoon op 5 grootste uitgaven in het leven. Dit zijn onder meer een dure auto, een dure woning en dure kleding. Stel dat je op deze kostenposten 50% minder geld uitgeeft dan je zou kunnen. In dat geval heb je in één leven al snel meer dan €100.000 bespaart. 

Minder geld uitgeven is de makkelijkste vorm van geld besparen. Vervolgens kan je dit bedrag gaan beleggen op een duurzame wijze (zie nummer 1, succesvol beleggen). Maak hier de juiste financiële beslissing om geld voor jou te laten werken. Doe eerst kennis op van een expert, volg goede cursussen, en begin in één keer goed met beleggen. Op die manier kan je zo’n 10% rendement per jaar halen, wat bij een kleine maandelijkse inleg op de lange termijn kan oplopen naar €500.000 of meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *