Bent u van plan om binnenkort een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten? Dan bent u er waarschijnlijk al wel achter dat dit een dure verzekering is en de premies enorm kunnen verschillen per verzekeraar en soort AOV. Maar waarom komt dit nu eigenlijk? In dit artikel zetten wij de belangrijkste dingen op een rij die de premie van uw AOV beïnvloeden.

De eindleeftijd van de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ten eerste is de eindleeftijd van de verzekering van belang. De eindleeftijd van een AOV houdt in op welke leeftijd uw verzekering afloopt. Zo kan het zijn dat uw verzekering tot een bepaalde leeftijd loopt, zoals 55, 60 of 65, of dat u verzekerd bent totdat u met pensioen gaat. U kunt de eindleeftijd natuurlijk zelf bepalen, maar het is goed om er rekening mee te houden dat een AOV met een hoge eindleeftijd duurder zal zijn dan eentje met een lage eindleeftijd. Dit is natuurlijk logisch, omdat de kans dat u arbeidsongeschikt verklaard wordt toeneemt naarmate u ouder wordt.

AOV

De vergoeding

Daarnaast speelt de hoogte van de vergoeding van de AOV een belangrijke rol. Zoals bij veel verzekeringen kunt u namelijk zelf de dekking van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering kiezen. Over het algemeen wordt de dekking van de verzekering uitgedrukt in een percentage van het salaris dat u verdient op het moment dat u arbeidsongeschikt verklaard wordt. U kunt er op die manier voor kiezen om bijvoorbeeld 80 of 100 procent van uw salaris te laten vergoeden. Wanneer u voor een hogere vergoeding kiest, betaalt u echter wel een hogere premie.

De wachttijd van de AOV

Als laatste is er nog de wachttijd van de AOV. De wachttijd houdt de tijd in tussen dat u arbeidsongeschikt wordt verklaard en de uitkering van uw verzekering begint. Opnieuw kunt u hier zelf voor kiezen, en het is belangrijk om daarbij na te denken hoeveel tijd u zou kunnen overbruggen zonder inkomsten. Dit kan bijvoorbeeld 2 weken zijn, maar ook 6 maanden. Wanneer u voor een kortere wachttijd kiest zult u een hogere premie betalen.

Op zoek naar een passende AOV? Kijk dan eens op www.tulpenfonds.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *