Wat leuk dat je hebt besloten om een eigen website of webwinkel te beginnen. Het is niet makkelijk maar dat maakt niks uit. Je kan het jezelf altijd makkelijker maken namelijk. In deze blog zal ik je wat tips geven waar je alvast rekening mee kan houden en hoe je eventueel bepaalde problemen kan oplossen. 

Online marketing

Een belangrijk onderdeel van het hebben van een website of fysieke winkel, is online marketing. Bij online marketing maak je gebruik van het internet om jouw producten en diensten te promoten. Op het moment is het erg gemakkelijk om dit te doen vanwege alle social media opties die er zijn. Het is alleen zo dat niet iedereen dit in zich heeft. Als je dit niet hebt kan je er dus ook voor kiezen om dit aan iemand uit te besteden, zo heb je bijvoorbeeld de online marketing diensten van GMU. Hierbij neemt een ander bedrijf jouw iets uit handen. 

Social media marketing

Zoals ik had verteld is social media een gemakkelijke manier voor online marketing. Het is laagdrempelig, iedereen gebruikt het en het zal alleen maar meer woorden. Vooral als je een jongere doelgroep hebt is social media de perfecte plek om reclame te maken. Je verhoogt je naamsbekendheid, betrouwbaarheid en je hebt de mogelijkheid tot interactie. Als je zelf nou helemaal niks van social media afweet, zal dit erg lastig voor je woorden. Dit gebeurt vaker dan je denk en daarom is er de social media marketeer van GMU.online. Iemand anders zal jouw social media accounts bijhouden en daarbij er voor zorgen dat je de meeste marketing uit jouw social media accounts kan halen. 

Zoekmachine optimalisatie

Dit is een heel belangrijk deel in online marketing. Het doel hiervan is dat je jouw website zo goed mogelijk in Google vindbaar maakt. Hier zijn natuurlijk wat trucjes voor. Je krijgt namelijk punten van Google als je je aan bepaalde regels houdt. Hoe meer punten, hoe makkelijker klanten je kunnen vinden online. Je krijgt bijvoorbeeld een hogere ranking bij Google als jouw website een snelle laadsnelheid heeft. Google vindt het namelijk erg belangrijk dat de bezoekers snel op een pagina komen. Natuurlijk houdt niemand van dupliceren, doe dit ook zeker niet! Als Google ziet dat twee bijna dezelfde pagina’s zijn gedupliceerd zal je minder snel een hoge ranking krijgen. Als je juist veel gebruik maakt van linkbuilding zal je wel snel een hogere ranking krijgen en meer bezoekers. 

Zoals je kan lezen is dit dus echt heel belangrijk maar ook lastig. Het is dus zeker aan te raden om een zoekmachine marketing specialist in te huren

Email marketing

Deze marketing is makkelijker als je al een bepaalde doelgroep hebt. Hierbij stuur je mails naar je (toekomstige) klant. Het is goedkoop en als het juist uitgevoerd wordt ook erg succesvol. Het nadeel ervan is dat als je het naar toekomstige klanten stuurt het vaak als spam aangezien kan worden. Het kan zijn dat ze de mail dus nooit open klikken bijvoorbeeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *