prepaid creditcard

Wil je de luxe van een creditcard maar geen krediet, of kom je niet in aanmerking voor een creditcard dan is de prepaid creditcard ideaal voor jou. Op deze kaart, die dezelfde eigenschappen heeft als een normale creditcard kun je zelf een tegoed storten. Het geld kun je vanaf je eigen bankrekening storten, voordeel hiervan is dat je nooit in de problemen kunt komen dat je het geld wat je uitgegeven hebt niet terug kunt betalen. Is het tegoed op van de kaart dan kan je niet meer betalen, tenzij je weer tegoed op je kaart zet. In principe betaal je dus je aankopen vooraf met je bankrekening.

Voordelen

Betaal overal met de kaart

Overal waar je met een normale creditcard kunt betalen, kun je in de meeste gevallen ook met een prepaid creditcard betalen. Geld storten op de kaart gaat eenvoudig via Ideal, of via een bankoverschrijving. Wel dien je via een overschrijving rekening te houden met een aantal dagen voor de verwerking van het geld. Bij een normale creditcard wordt je getoetst bij het BKR, dit is bij een prepaid kaart niet zo. Dit komt omdat je geen krediet aanvraagt, je stort je eigen geld op de kaart.

Overal betalen

Geen extra’s bij een kaart met eigen tegoed

Wanneer je een prepaid creditcard aanschaft heb je in principe niets meer dan een kaart waarmee je kunt betalen. Bij een normale creditcard heb je de mogelijkheid om extra dingen te gebruiken, extra verzekering tegen aankopen bijvoorbeeld. Dit is bij een kaart die jezelf van tegoed voorziet niet nodig en niet mogelijk. Dit bespaard je ook geld want veel extra’s moet je tenslotte ook weer voor betalen. Heb je de extra dingen niet nodig, en wil je voordelig een creditcard gebruiken dan is de prepaid variant een goede oplossing.