Veel mensen zijn bang om een lening af te sluiten. Ze maken zich zorgen over hoe ze die lening kunnen terugbetalen. Wat als ze dat niet lukt? Is het dan een grote last op hun schouders voor de rest van hun leven? Dit hoeft niet zo te zijn. Als je op een verantwoorde manier leent, met het oog op het gemakkelijk terugbetalen van je lening en zonder je overweldigd te voelen door de omvang of de voorwaarden ervan, kan geld lenen je daadwerkelijk helpen vooruit te komen in het leven.

Situaties waarbij een lening afsluiten positief uitpakt

–  Je wilt een bedrijf starten, maar kunt het niet van de grond krijgen omdat je te weinig kapitaal hebt.
– Je wilt een huis kopen, maar je huidige salaris of spaargeld beperkt je in jouw mogelijkheden.
– Je wilt niet blijven sparen voor iets dat je in de toekomst wellicht gemakkelijk in één keer kunt kopen, maar wilt het liever alvast bezitten zodat je het geleidelijk kunt terugbetalen.
– Het is een investering. We hebben de horrorverhalen over studieleningen allemaal gezien, maar het universitaire diploma waarvoor je het geld leent, is uiteindelijk een perfecte investering.

Echter zijn er nog altijd een aantal punten waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit een lening af te sluiten. Deze zullen we hieronder voor je opsommen. 

  • Neem wijze besluiten over waar je je geld precies aan wilt uitgeven. Zorg ervoor dat rentegevoelige aankopen geen opstapelingen van aankopen worden die je alleen met behulp van krediet blijft betalen.
  • Zorg ervoor dat je aflossingstermijnen realistisch zijn. Als je een lening aangaat, zorg er dan voor dat je het geld op tijd kunt terugbetalen zonder het gevoel te hebben dat het een last is.
  • Wees op je hoede voor verborgen kosten. Rentepercentages en bankkosten kunnen snel oplopen, dus zorg ervoor dat je weet wat de financiële gevolgen zijn voordat je akkoord gaat met langetermijnverplichtingen. 

Wil je meer tips over het lenen van geld of wil je alvast een inkijkje krijgen in de verschillende soorten leningen die voor jou beschikbaar zijn? Bezoek dan de website van Geld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *