Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen beleggen. Het wordt ook veel gepromoot door bijvoorbeeld banken. Er zijn ook veel mensen die helemaal niet weten wat zij moeten voorstellen bij het beleggen. Het beleggen is eigenlijk je geld investeren. Je hoopt dat het uiteindelijk meer geld waard gaat worden. Beleggen kan in allerlei verschillende dingen. Veel mensen beleggen in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Er zijn ook veel mensen die beleggein in goud of zilver. Zij gaan het goud kopen en het zilver en hopen dat dit later meer geld waard wordt. Er zijn verschillende platformen die zich bezighouden met het investeren in fysiek goud en zilver. Een voorbeeld hiervan is Doijer en Kalff.

Goud en zilver

Beleggen in goud en zilver zou best gunstig kunnen zijn. Dit komst doordat het erg populair is als crisisvaluta. Denk bijvoorbeeld aan de coronacrisis. Sinds de coronacrisis is de goudprijs in 2020 gestegen met wel 31 procent. De zilverprijzen zijn ook gestegen van 17,85 dollar naar 28,30 dollar. Dit is dus erg gunstig voor de mensen die goud en zilver hebben. Het is de bedoeling dat je fysiek goud en fysiek zilver koopt. Dit kan in allerlei vormen. Denk bijvoorbeeld aan munten of sieraden. Dit kun je opbergen in je eigen huis of bij de bank. Wanneer je dit thuis opbergt, zorg er dan voor dat je dit goed doet en niet makkelijk te stelen is door inbrekers.

Beleggen goud en zilver

De goudprijzen zijn in het afgelopen jaar erg wisselvallig. De prijzen van het afgelopen jaar lagen tussen de € 45 en € 53. Dit zijn de prijzen voor goud per gram. In de afgelopen 10 jaar is wel te zien dat de goudprijzen enorm zijn gestegen vanaf 2013. Dit zou dus een goed moment kunnen zijn om te beleggen in goud. De prijzen voor zilver zijn over het algemeen veel lager dan de prijzen van goud. In de afgelopen 10 jaar zie je dat de prijzen erg wisselvallig zijn. Het beste om in te beleggen is goud. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *