Om succesvol te ondernemen, is het van belang om te investeren. Het kapitaal om investeringen te doen heeft echter niet iedereen in een oude sok liggen. Daarom kan het een oplossing zijn om zakelijk geld te lenen. Hiermee kunt u een investering doen waarmee u uw onderneming naar een hoger plan tilt. Aan geld lenen zit een ondernemersrisico, dat is onvermijdelijk. Dit hoort bij het ondernemen. Wel kunt u het ondernemersrisico van een zakelijke lening zo klein mogelijk maken. Hierover geef ik in deze blog enkele tips.

Tip 1: Het vergelijken van rentetarieven voor het afsluiten van een lening

De rentetarieven zijn al tijden erg laag, waardoor het momenteel een geschikt ondernemersklimaat is om zakelijk geld te lenen. Wel is het verstandig om de tarieven te vergelijken van verschillende kredietverleners. Een klein procentueel verschil tussen verschillende leningen maakt immers een groot geldelijk verschil naarmate het aantal cijfers van het bedrag toeneemt. Daarom zou ik de website Zakelijkbankieren.nl aan willen raden. Deze site vergelijkt de tarieven per kredietverstrekker, waardoor u de optie kunt kiezen die het beste bij uw onderneming past. De voorwaarden, maandlasten en rente worden overzichtelijk naast elkaar gezet. 14 van de beste Nederlandse kredietverleners worden op Zakelijkbankieren vergeleken. Zo vindt u makkelijk de meest aantrekkelijke lening!

Tip 2: Check de voorwaarden

Snel zakelijk geld lenen is over het algemeen vrij eenvoudig. Binnen een paar dagen staat de verlangde lening vaak al op uw rekening. Toch zitten er allerlei voorwaarden aan de verschillende leningen, dus het is verstandig om u vantevoren goed in te lezen. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld de leeftijd van uw onderneming zijn. Veel kredietverstrekkers willen dat u minimaal een jaar in business bent voordat u in aanmerking komt voor een lening. Ook kan men een minimale omzet vragen als voorwaarde voor het verstrekken van een lening. Een gebruikelijke grens ligt op 50.000 euro per jaar. Zo zijn er nog een aantal variabelen die relevant zijn bij het afsluiten van een zakelijke lening. Zakelijk geld lenen is zoals gezegd in veel gevallen zo gepiept, maar het afsluiten van een weloverwogen lening neemt wat meer tijd in beslag. Om van alle potentiele kredietverleners een offerte aan te vragen en de voorwaarden te bestuderen, kost tijd en moeite. Dit werk kunt u echter ook uitbesteden. Op Zakelijkbankieren.nl kunt u bijvoorbeeld hulp krijgen van een financieel expert, die ervoor zorgt dat u de beste lening afsluit voor een zo klein mogelijk ondernemersrisico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *