Voorspellen welke voetbalclub de wedstrijd wint. Soms is het (of lijkt het) kinderlijk eenvoudig, soms lijkt het bijna niet te doen. Uiteindelijk kom je altijd tot een keuze. Er van uit gaande dat je niet zomaar een gok neemt, maar een weloverwogen beslissing: wat zijn voor jou de belangrijkste factoren? Er kunnen zoveel dingen meespelen die bepalen of een club wint of niet. In deze blog gaan wij in op een aantal factoren.

De historie van de wedstrijd

Elke wedstrijd biedt nieuwe kansen. Mathematisch gezien is er een kans van 33,33% dat het team dat jij kiest de wedstrijd wint. Net zoals er een kans is van 33,33% dat het gelijkspel wordt, en er een kans is van 33,33% dat je team verliest. Maar zo eenvoudig werkt het niet altijd. Daar kom je alleen al achter door te kijken naar de geschiedenis van een wedstrijd. Is de wedstrijd al 50 keer eerder gespeeld en heeft jouw team deze ontmoeting 42 keer gewonnen…. tja, dan lijkt een nieuwe zege ook weer aannemelijk.

Wie staan er op het veld?

We weten allemaal dat er tijdens het transferseizoen een hoop zaken kunnen veranderen. Het team dat nu op het veld staat, kan zomaar op vijf of zes posities veranderd zijn ten opzichte van de vorige ontmoeting. Wat betekent dat voor de kansen van je team? Veel mensen wachten dan ook met het invullen van een voorspelling totdat ze weten hoe de opstellingen eruit komen te zien.

Wie heeft de smaak te pakken?

De prestaties van het team zijn maar al te vaak (voor een deel) afhankelijk van de ingevingen van die ene briljante speler. Wie zijn er in vorm en wie niet? Heeft de topscorer er in de afgelopen wedstrijden telkens een paar ingeschoten? Dan neemt de kans op een overwinning waarschijnlijk toe.

De thuis/uitbalans

Het is zo’n ongrijpbare statistiek: teams die thuis of juist uit veel beter presteren. Dat kan zeker een ding zijn om rekening mee te houden. Lijkt jouw team buitenshuis maar niet te kunnen winnen? Welke garantie heb je dan voor de eerstvolgende uitwedstrijd?

Wil jij ook wedden op voetbalwedstrijden? Check dan hier de beste voetbalgokken win strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *