Wil jij beginnen met je geld beleggen om zo een spaarpotje op te bouwen? Maar vind je het een beetje spannend om hiermee te beginnen? Dat is helemaal niet gek! Het gaat tenslotte om je geld en dit wil je niet per ongeluk kwijtraken. Gelukkig heb ik voor jullie een aantal tips op een rijtje gezegd hoe je gegarandeerd je poging tot beleggen tot een succes kunt maken. Lees hieronder wat je kunt doen om (bijna) helemaal verzekerd te zijn van een beleg succes! 

Tip 1: Begin met oefenen 

Allereerst is het, als je echt nog nooit aan beleggen hebt gedaan, wel verstandig om dit eerst even te oefenen. ‘Hoe dan?’, denk je misschien. Nou, hier zijn gelukkig hele handige platforms voor! Je hebt bijvoorbeeld het platform (inclusief app) Bux. Op dit platform kun je oefenen met beleggen door middel van nepgeld. Het is dus net echt, maar zonder de kans om echt geld te verliezen. Ook hebben verschillende platforms/apps wel een demo versie waardoor je kunt oefenen met het beleggen. Want: Investeren kun je absoluut leren! 

Tip 2: Een goede broker 

Daarnaast is het belangrijk om een goede broker uit te kiezen. Belangrijke aspecten van een goede broker zijn dat het platform eenvoudig is om mee te werken, het platform veilig is en voordelig. Een veilig platform is vaak een broker die gebruik maakt van een tweestaps verificatie. Daarnaast is het belangrijk dat een platform in verschillende landen ook gereguleerd wordt en voldoet aan wetgeving. Online heb je genoeg lijsten met de brokers die het meest betrouwbaar zijn, dus mijn tip is om hier even onderzoek naar te doen. Je wil namelijk wel dat je geld en gegevens veilig zijn natuurlijk! 

Tip 3: Koop je aandelen slim

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om aandelen te kopen in slimme bedrijven. Van sommige bedrijven stijgen de aandelen ‘slow but steady’ en ben je dus verzekerd van je winst. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Ahold. Is een aandeel Ahold kopen een goed idee? Wat veel mensen namelijk niet weten is dat Ahold niet alleen bestaat uit Albert Heijn, maar ook uit Gall & Gall en Bol.com. Doordat dit moederbedrijf uit verschillende ondernemingen bestaat wordt het risico gespreid. Daarnaast draaien ze altijd hoge omzet en is dat afgelopen jaren alleen maar gestegen. Dit brengt veel zekerheid met zich mee. Ook heeft Ahold nog groeipotentieel met e-commerce door de onderneming Bol.com. Een aandeel ahold kopen kan dus nooit een slechte of onverstandige beslissing zijn en je succes in beleggen is op die manier weer verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *