uitbouw financieren hypotheek

Lees over het opknappen van een bouwval, inclusief de uitbouw financieren hypotheek. In Nederland staan heel wat opknapwoningen leeg die groter mogen zijn, een object vinden zal daarom geen probleem zijn, het is een kwestie van een goed plan maken.

Voorlichting werking bouwdepot

De leegstand is niet evenredig. Terwijl in Amsterdam ieder krot verkoopbaar is worden er in Groningen hele dorpen dichtgetimmerd. Hieruit kun je concluderen dat het lastig is om een voorkeur te hebben voor een locatie. Aangezien Nederland een klein land is zul je ergens een bouwval kunnen kopen wat te klein is. Populair zijn voormalige arbeidershuisjes, maar meestal hebben die al een uitbouw gekregen. Aan de achterzijde van de woning is de keuken en badkamer in de uitbouw, en ondanks dat kunnen die woningen vaak nog een uitbouw gebruiken. Mocht je zo’n object vinden, en je hebt vragen over de financiering, dan kun je online alle informatie vinden. De hypotheekverstrekkers zelf geven goede voorlichting over het systeem, misschien kun je informatie verkrijgen bij de bank waar jij al klant bent?

uitbouw financieren hypotheek

Grote dakkapel met deuren en dakterras

Vaak zijn van die uitgebouwde arbeidershuisjes van starters geweest. Dat betekent dat meerdere doe-het-zelvers aan het decoreren zijn geweest, en vanwege geldgebrek en een tekort aan kennis is het zomaar matige decoratie. Dit maakt het interessant om de woning terug te brengen tot een kaal casco, en te renoveren. De uitbouw financieren hypotheek betref dan meestal een grote dakkapel aan de achterzijde van de woning wat gelijk toegang geeft tot het dakterras. De bovenverdieping is dan gelijk ruimer. Onder het dakterras een nieuwe keuken en badkamer, en vakkundiger laten installeren dan dat het voorheen was. Technisch gezien is zo’n woning nieuw want gas, water, en licht is opnieuw aangelegd, en dat zit weggewerkt onder nieuwe vloeren en plafonds. Het zal je opvallen dat de hypotheeklast best laag blijft. De rente is immers laag, en een bouwdepot is meestal niet zo’n hoog bedrag vergeleken met de aanschaf van de woning. Het is interessant om geld te lenen voor een uitbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *