Droom je al een poosje van een eigen motor maar heb je er niet genoeg geld voor? Kijk dan eens naar goedkoop geld lenen voor motor. Zo kun je online een lening afsluiten en heb je reeds binnen een paar dagen de beschikking over het benodigde geld en kun jij een motor aanschaffen.  

Welke lening kies je voor een motor?

Als je online kijkt wat er allemaal mogelijk is qua leningen kom je bij de financiering van een motor al snel uit op een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening wordt van tevoren het bedrag vastgesteld dat je kunt lenen en betaal je iedere maand hetzelfde aan aflossing. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan omdat je altijd hetzelfde bedrag aflost. Heb je een maand waarin je meer kunt aflossen dan normaal? Dan mag dat natuurlijk ook en betaal je er geen boete voor.

Schat hoelang de motor meegaat

Als je een lening afsluit voor een motor houd er dan rekening mee dat deze een bepaalde levensduur heeft. Als de motor bijvoorbeeld tien jaar mee gaat dient de looptijd van de lening niet langer te zijn omdat je dan nog zou afbetalen op het moment dat je de motor niet eens meer hebt. Bij een persoonlijke lening wordt van tevoren goed de situatie bekeken en wat je wilt doen met het geld zodat de looptijd zo goed mogelijk geschat kan worden en je voldoende kunt lenen om de gewenste motor aan te schaffen.

Ook kopen op afbetaling mogelijk

Je kunt ook een afbetalingsregeling treffen om een motor aan te schaffen maar hierbij wordt doorgaans een veel hogere rente gerekend dan wanneer je voor een lening kiest en betaal je uiteindelijk veel meer voor de motor.