Het zoeken naar de juiste en meest passende verzekering, is voor veel mensen vaak een hele klus. Er is ontzettend veel keuze en daarnaast weten veel mensen niet welke mogelijkheden en voorwaarden er verbonden zijn aan verzekeringen.

Wanneer je op zoek bent naar een verzekering voor jouw woning en de spullen in en rondom de woning, is er ook veel aanbod. Toch werkt het bij deze verzekeringen vrij simpel. Er zijn in dit geval eigenlijk drie verschillende soorten verzekeringen van elkaar te onderscheiden.

Inboedelverzekering 

Zo is er de inboedelverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat schade aan spullen in huis, zoals sieraden, elektronica en meubilair, wordt gedekt door de verzekering. Het gaat hierbij uitsluitend om verhuisbare spullen in de woning. Toch dekken veel verzekeraars ook de schade aan spullen rondom de woning, zoals gereedschap en tuinmeubilair. Met deze verzekering ben je dus verzekerd voor schade aan de spullen in en rondom de woning.

Opstalverzekering 

Ten tweede is er de opstalverzekering. In tegenstelling tot de eerder genoemde verzekering, zorgt deze ervoor dat je verzekerd bent tegen schade aan de vaste spullen in huis. Denk hierbij aan vloeren en kozijnen. Ook zaken die niet meteen zichtbaar zijn, zoals schade aan leidingen, worden vergoed vanuit deze verzekering. Daarnaast vallen ook badkamers en keukens onder deze verzekering.

Woonverzekering 

Tot slot zijn er woonverzekeringen. Een woonverzekering is eigenlijk een combinatie van de twee eerder genoemde verzekeringen. Zo ben je verzekerd tegen schade aan verhuisbare spullen in en rondom de woning (vanuit de inboedelverzekering) en daarnaast ben je verzekerd tegen schade aan de vaste spullen in en aan de woning (vanuit de opstalverzekering). Het is dus een complete bundel, waarbij je maar een premie betaalt.

Schade

Bij alle bovenstaande verzekering ben je verzekerd tegen schade die niet door eigen schuld is ontstaan. Denk hierbij aan waterschade, zoals een ondergelopen kelder door dagenlang regen of een lekkage door een gesprongen leiding. Ook ben je verzekerd tegen schade die is ontstaan door storm, zoals door een omgewaaide boom. Daarnaast ben je ook verzekerd voor brandschade, door bijvoorbeeld blikseminslag of ontploffing. Tot slot ben je verzekerd tegen beroving en inbraak. Niet alleen de schade die hierdoor is ontstaan wordt gedekt, maar ook de financiële schade aan meegenomen spullen kun je opgeven aan de verzekering. Wat er precies wordt vergoed door de verzekering, is natuurlijk afhankelijk van de gekozen verzekering. Mocht je nu een nog completere verzekering willen, dan kun je kiezen voor allrisk verzekeren. Wanneer je kiest voor een aanvullende allrisk dekking, ben je ook verzekerd tegen schade door eigen schuld en eigen toedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *