Krediet

Wanneer de WOZ waarde Utrecht beschikking weer op de mat valt is het toch altijd even schrikken. De belastingen die hiermee samengaan zijn een behoorlijke kostenpost voor je maandelijkse vaste lasten. Maar wist je dat je zeer waarschijnlijk tot wel honderden euro’s per jaar kunt besparen op je WOZ waarde beschikking? Dit doe je door in de eerste zes weken na het ontvangen van je WOZ beschikking bezwaar in te dienen. WOZ waarde bezwaar indienen lijkt misschien in eerste instantie lastig en dat is het ook wel een beetje, want je moet je bezwaar wel goed onderbouwen. Maar wanneer je weet dat je het maken van bezwaar ook eenvoudig en gratis kunt uitbesteden aan een gediplomeerde WOZ-taxateur dan wordt het kinderlijk eenvoudig toch?

Hoe wordt de WOZ waarde Utrecht vastgesteld?

De WOZ waarde Utrecht van je woning wordt bepaald door een algemeen en automatisch rekenmodel. Hierin wordt rekening gehouden met de verkoopprijs van soortgelijke woningen in Utrecht. Ook de oppervlakte, de inhoud en het bouwjaar van je woning zijn van invloed op de WOZ waarde. Toch zijn er een aantal aspecten waar geen rekening mee gehouden wordt in dit automatische rekensommetje. Dit zijn namelijk de specifieke kenmerken van je woning en de omgeving waar de woning staat. 

Een gunstige woonomgeving en een geheel gerenoveerd of goed onderhouden huis

Tijdens de berekening gaat men ervan uit dat je woning op de meest gunstige plek in Utrecht staat en dat deze geheel gerenoveerd of goed onderhouden is. Maar het kan natuurlijk zijn dat er afgelopen jaar een hoop in jouw woonomgeving is veranderd, wellicht is er een kroeg om de hoek komen te zitten waardoor je geluidsoverlast hebt. Of is jouw wijk één van de betaald-parkeren zones geworden. Ook wanneer je woning achterstallig onderhoud heeft kan het wel eens zijn dat de WOZ waarde Utrecht veel te hoog is berekent voor jouw situatie.

Binnen zes weken WOZ waarde bezwaar maken

Bij het WOZ waarde Utrecht bezwaar maken is eigenlijk enkel één belangrijk punt dat je in de gaten moet houden en dat is dat dit moet gebeuren binnen zes weken na het ontvangen van je WOZ beschikking. Daarbij is het, om deze gegrond te laten verklaren, belangrijk dat je jouw bezwaar goed onderbouwd. De gemeente heeft zes weken de tijd om op je bezwaar te reageren. Zij zullen je laten weten of je bezwaar gegrond verklaard wordt. In dat geval kan de WOZ waarde van je woning worden bijgesteld en de belastingen verlaagd worden.

Belastingen die samenhangen met de WOZ waarde

WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De bekende OZB belasting hangt nauw samen met de WOZ waarde van je woning. Andere belastingen die worden bepaald aan de hand van de WOZ waarde zijn de inkomstenbelasting, vermogensbelasting, waterschapsbelasting en roerenderuimtebelasting. Als je daarvoor minder hoeft te betalen, kun je jaarlijks tientallen tot honderden euro’s in je zak houden. Het is daarom een goed idee om uit te laten zoeken of WOZ waarde Utrecht bezwaar maken voor jou voordeel kan opleveren. Het enige wat je hiervoor moet doen is de Bezwaarmaker benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *